Samen bedenken wordt samen spelen & beleven!

Het was woensdag 25 september 2019 al feest! Twee skatehellingen van het nieuwe samenspeelpark in Zutphen werden die dag getest. Het park is nog in aanleg en ontworpen als inclusief park. Het wordt een toegankelijk park waar ook kinderen en volwassenen met een beperking kunnen spelen, sporten en beleven. Er werd dan ook getest door kinderen én volwassenen met rolstoelen, rolschaatsen, stepjes - en uiteraard - skateboards. Het park is bedacht in samenwerking met Gemeente Zutphen, ontwerper Suzanne van Ginneken, Stichting Spoenk en buurtbewoners. 

 

 

Boegbeeld WCMX in testteam! 

Super gaaf dat Kevin Van Ekert WCMX (2e plaats wereldkampioenschap WCMX) speciaal naar Zutphen kwam om de baan met ons te testen! De 2 hellingen zijn goedgekeurd en op advies van het testteam komen er nog wat extra hobbels en bochten bij.

 

 

Straks samen spelen! 

 

De skatehellingen worden onderdeel van een unieke sjeesbaan/ skatebaan (naar een idee van K-j van der Klooster) in het samenspeelpark van Zutphen. Zo gaaf dat Zutphen straks een unieke openbare sjeesbaan/skatebaan rijk is en kinderen samen kunnen spelen en sporten! De officiële opening is naar verwachting in het voorjaar van 2020.